Instructeurs MVSO

MVO heeft meerdere instructeurs die lessen kunnen verzorgen.
Hieronder een (nog niet compleet) overzicht.


Dick Visker – Motor A en/of Zweef A

Ik ben door de week beschikbaar op dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur. Alleen bij goed weer. Heb zelf een lesmodel en zenders ter beschikking. Je vliegt dus met mijn model en hoeft niets mee te nemen, behalve goede zin en goed humeur. Wil je met je eigen model vliegen, dan moet eerst worden gekeken of je zender aansluitbaar is op mijn zender.

Als ik zelf ga vliegen stel ik dat de dag van te voren bekend op de vlieg-app. Wil je dan ook lessen, kun je dat aangeven op de app, dan zorg ik dat ik een les model bij me heb.

Ik vlieg met zenders van Radiomaster en Frysky. En geef les in mode 2 en 4. Ik heb meer dan 50 jaar vlieg ervaring en al vele leerlingen opgeleid. Ben woonachtig in Rijen en vlieg behalve bij MVSO (door de week) ook bij de MVC-GR (in het weekend ) .

Contact bij voorkeur via een appje of een mail naar dickvisker@gmail.com.
Bellen kan eventueel ook.


Patriek Christiaansen – Heli-A

Ik geef de heli-lessen graag in het weekend.

Ik heb een heli model waarmee je kan vliegen maar je kan bij mij ook lessen met je eigen model. De extra zender die ik heb verbinden we met een kabel om te kunnen lessen.

Zelf gebruik ik Mikado vbar control apparatuur.

Ik ben 46 jaar en vlieg sinds 2008 met heli’s. Ik heb een webshop genaamd HeliGear en organiseer graag vlieg meetings.

Contact bij voorkeur via een appje naar 06 – 2086 9452 of een mail naar info@heligear.nl .


Erwin van der Waal – Motor-A

Ik probeer de donderdagavonden beschikbaar te zijn voor lessen. Andere dagen en tijdstippen zijn (adhoc) in overleg mogelijk, mits mijn agenda dat toelaat. Ik woon dicht bij het veld, dus ‘mooi-weer’ last-minutes zijn (soms) mogelijk.

De modellen waarmee je bij mij kunt lessen zijn een Multiplex FunCub en/of een Durafly Tundra. Dit zijn hoogdekkers met vergelijkbare vliegeigenschappen, geschikt voor vliegers van alle niveaus. Vliegen met je eigen model is eventueel mogelijk, mits de techniek (om zenders te koppelen) dit toelaat. 

Ik vlieg (mode 2) met een FrSky Taranis X9D Plus zender. Als leerling-zender gebruik ik een Graupner MX-12, welke via een kabel gekoppeld kan worden aan mijn FrSky zender. Ook je eigen zender, afhankelijk van merk/type, kan mogelijk gekoppeld worden via de kabel.

In een vorig leven heb ik aan RC (auto) racen gedaan. Na een verhuizing in 2003 (en bij gebrek aan een race club in de buurt), ben ik overgestapt op het modelvliegen.

Contact bij voorkeur via een appje naar 06 – 542 65688 of een mail naar erwin@ttt.nl .


Andre Huijbens – Motor-A en/of Zweef-A

Op de dagen dat ik ga vliegen meld ik mij van te voren aan via onze MVSO app. Meestal is dit op werkdagen, hoogst zelden in het weekend.

Voor motor lessen heb ik een model en een zender ter beschikking. De apparatuur die ik gebruik zijn een FrSky Horus en een Radiomaster TX.

Contact bij voorkeur via een appje of een mail naar testen108@hotmail.com .
Bellen kan eventueel ook.


Ron Smetsers – Motor-A, Zweef-A, Heli-A en Multikopter-A

Het begon voor mij nadat ik met 13 jaar oud mijn eerste vliegtuig had opgebouwd, heel wat jaren (17) later blijft de hobby mij nog steeds uitdagen en het heeft mij veel gebracht. Ik haal veel plezier uit het proberen van verschillende luchtvaartuigen maar vaste-vleugel vliegtuigen blijven nog altijd mijn voorkeur. Naast het lessen bespreek ik ook graag een stukje theorie over het vliegen. 

Helaas woon ik niet in de buurt van het vliegveld en ben ik minder vaak aanwezig. Als ik van plan ben om instructie te geven laat ik dat meestal van tevoren weten.

Ik heb een vliegtuig en multikopter beschikbaar waarmee je kan lessen, maar mijn voorkeur is dat de leerling uiteindelijk met eigen apparatuur gaat vliegen.

Zelf gebruik ik zenders van Spektrum, deze zijn met een beetje moeite ook aan veel andere merken te koppelen voor instructie.

Als ik nieuwe vliegers een tip mag geven: Probeer niet te grote stappen te nemen maar blijf jezelf uitdagen, deze hobby heeft een vrijwel oneindig aantal mogelijkheden 😉

Contact bij voorkeur via een appje.


John van Gastel, Tom de Weerdt, Dave Bos en Corné Seters

Dit zijn ook instructeurs bij MVSO.
Gegevens van hen worden later nog aangevuld.


Neem gerust zelf even contact op met bovenstaande instructeurs om verdere informatie uit te wisselen.

Fijne lessen en goede vluchten toegewenst!

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑